Guiden beskriver med text och bild ett 20-tal av Sotenäs kommuns bästa fågellokaler. Den innehåller råd om övernattning, vägbeskrivningar, båttransporter, bästa stigar och observationsplatser för den naturintresserade fågelskådaren. Stigar och observationsplatser finns med på lokalkartorna. Guiden tipsar även om flora- och kultursevärdheter på lokalerna.

I Sotenäs är Ramsvikslandet sen länge riksbekant i ornitologiska sammanhang. På denna stora ö finns fina observationsplatser för bla. havsfågelskådning. Fågelguiden lyfter fram fler lokaler i kommunen, som är varierande med många olika fågelbiotoper.

Fågelskådaren söker sig av tradition till platser där det tidigare säsonger gjorts intressanta observationer. Det hela börjar med att ett fynd av en ovanlig fågelart rapporterats i webbdatabasen “Artportalen”. Fyndet blir därmed snabbt känt av fler skådare som i sin tur reser till kommunen för att se den ovanliga arten. Under detta besök rapporteras kanske fler intressanta fågelarter, vilket lockar fler ornitologer.

Translation Select

language

Fågellokaler i Norra delen

Fågellokaler i Södra delen